Authentiek zijn en blijven – Masterclass versterken van persoonlijk leiderschap

Aanmelden

We horen, zien en ervaren het: we leven in een tijd waarin vele verschillende veranderingen steeds vaker en sneller op ons af komen. Dat is eigenlijk de constante factor in het grote geheel geworden. De vraag is hoe je je weg daarin vindt op een manier die voor jou klopt?

Omgaan met milieu veranderingen, met politieke en sociale veranderingen; het is zoveel in en om ons heen dat het onmogelijk is om steeds bij alle veranderingen uitvoerig stil te staan, diep op in te gaan en totaal te ervaren. Los van of je dat wilt is het ook nog eens de vraag of een mens dat allemaal kan.

Het is daarom niet raar dat we soms overlopen van deze veelheid, fysiek, emotioneel of mentaal uit ons evenwicht raken, het even niet zo goed weten en tuimelen als een tuimelaar. Op zich is daar niets op tegen, ook al past het niet in het tijdsbeeld dat alles succesvol of leuk moet zijn.

Een uit het evenwicht geraakte tuimelaar heeft wel kracht in zich, hij komt immers altijd weer overeind. Maar tuimelen vraagt om hersteltijd om terug te kunnen veren, om ruimte te geven aan een vernieuwde invulling van het (werkzame) leven. Vragen als: Hoe kom ik weer opnieuw bij wie ik in essentie ben, hoe kom ik bij mijn authenticiteit, binnen alle facetten van mijn leven? En hoe versterk ik mezelf daarin, hoe werk ik aan mijn eigen veiligheid? En natuurlijk ook: hoe doe ik dat in mijn werk, in mijn team en hoe leef ik anderen voor?

De unieke combinatie van senior-expertise en levenservaring van Gerda Nobel en Allard de Hoop zorgt ervoor dat je een paar lastigste vraagstukken van jezelf onder de loep neemt. We helpen je op verschillende manieren, met behulp van verschillende perspectieven, op een andere manier naar jezelf te kijken en jezelf te ervaren.

Het gaat in deze Masterclass vooral om jouzelf; de theorie speelt alleen een bescheiden rol voor zover het processen kan verhelderen.

Doelgroep: Leidinggevenden en(proces)begeleiders met ruime praktijkervaring

Uitvoering: Een 24-uurs bijeenkomst. We werken van donderdag van 14:00 uur tot 20.00 uur en vrijdag van 8.30 uur tot uiterlijk 14.00 uur. NIEUWE DATA VOLGEN Z.S.M.

Locatie:  Allardsoog, Bakkeveen https://www.nieuw-allardsoog.nl

Werkwijze: We werken met verschillende werkvormen die voortkomen uit systeemwerken, groepswerk, veranderkunde, lichaamswerk en yoga. Deze zetten ons fysiek, emotioneel en mentaal in beweging. We beschouwen het lichaam in deze masterclass als een belangrijke bron van informatie. Leren luisteren naar het lichaam brengt ons meer terug bij onze eigen authenticiteit en bij de veerkracht van de tuimelaar. Allard en Gerda geven structuur aan de bijeenkomst, begeleiden, geven adviezen en feedback.

Groepsgrootte Maximum aantal deelnemers: 12

Kosten: € 895,- incl. koffie, thee, lunch, diner en overnachting

Begeleiders: Gerda Nobel en Allard de Hoop

Doelen
o Bewuster worden van de eigen authenticiteit
o Vergroten van de persoonlijke veerkracht
o Groter besef van wat je al kunt en waar je uitdaging ligt
o Geactualiseerd persoonlijk mission statement

Bijvangst
o Uitbreiding van je netwerk
o Werken op een locatie waar de natuur binnenkomt in de zaal
o Literatuur

Programma donderdag 
We starten om 14.00 uur en werken door tot 20.00 uur. Tussendoor is een korte break voor een klein hapje, na 20.00 dineren we samen.
• Welkom, & opening, afstemmen: wat gaan we in de 24 uur doen?
• Kennismaking
• Mijn eigen energiehuishouding: bronnen en visualisatie
• Mijn eigen beweging in een context
• Wendbaarheid: wanneer overschrijd ik de goede of slechte grens
• Mijn eigen energie vinden

Programma vrijdag
We bieden de mogelijkheid om voor het ontbijt om 8.00 uur een stiltewandeling te doen
We starten met het programma om 9.00 uur, werken door tot 13.00 uur en sluiten af met een gezamenlijke lunch
• Starter: op gang komen met elkaar
• Flexibiliteit in perspectieven
• Luisteren naar de taal van het ongezegde (Eugene Gendlin) en de 6 stappen van focussen
• Stevig leren staan
• Jouw persoonlijke mission statement

Deze masterclass is ontwikkeld en wordt gegeven door Gerda Nobel en Allard de Hoop.
Allard de Hoop is een senior op het gebied van begeleidingskunde en heeft veel ervaring als supervisor, coach, docent, trainer, consultant m.n. in de breedte van het educatieve domein (van PO tot Universiteit). Na zijn studie Onderwijskunde heeft hij zich gericht op leren (van individuele professionals, groepen/teams, leiders en organisaties als geheel). Inmiddels is zijn Coachopleiding voor onderwijs al een aantal jaren een groot succes. Ontmoeting staat voor hem altijd centraal, want vanuit oprechte nieuwsgierigheid naar de ander of het andere ontstaan contact en groei . Allard is eigenaar van BOOOMBEGELEIDING en partner van de ontwikkelgroep: www.deontwikkelgroep.nl