2005 | ISBN 90 5901 64705

Intervisie is heel simpel gezegd: leren van en met elkaar, praten met elkaar in plaats van over elkaar. Maar: hoe doen we dat dan? Intervisie is in de mode. Ook in het onderwijs. Het is in de praktijk echter moeilijk om intervisie handen en voeten te geven. Bovendien heeft elk werkveld specifieke thema’s, die nog niet zijn uitgewerkt voor intervisiegroepen. Dit boek geeft intervisie in het onderwijs handen en voeten, door de vele onderwijsthema’s en werkvormen die op een gestructureerde wijze aangeboden worden.

Dit boek is:

  • Voor iedereen gemakkelijk te gebruiken, ook voor beginnende intervisiegroepen en beginnende intervisoren (geschoolde begeleiders van de intervisie)
  • Gericht op onderwijs, van Primair Onderwijs tot universiteit
  • Voor allerlei doelgroepen binnen het onderwijs geschikt: bijv. studenten, docenten, managers, beginners, herintreders, senioren, lerarenopleiders, personeelsfunctionarissen, coaches enz.
  • Voor doelgroepen buiten het onderwijs die in staat zijn de vertaalslag naar hun eigen werkveld en intervisiethema’s te maken
  • Voor allen die in opleiding zijn of werkzaam zijn op het gebied van intervisie, coaching, training en opleiding.

Alice de Groot en Gerda Nobel zijn beiden als senior trainer/adviseur werkzaam bij het Educatief Centrum Noord Oost te Groningen. Gerda Nobel is mede-eigenaar van Vivace, een bureau voor Consulting, Training en Coaching. Beide auteurs zijn al jarenlang docent aan de opleiding Leerlingbegeleiding/Schooldecanaat en aan de opleiding Docentbegeleiding in de School. Daarnaast geven zij supervisie aan docenten en managers en trainingen op het gebied van leerling- en docentbegeleiding, intervisie, persoonlijke effectiviteit, time- en stressmanagement, conflicthantering enzovoort.